Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с награда за най-добри спирания в бокса през 2013 г.

Ферари с награда за най-добри спирания в бокса през 2013 г.

71
0
механици,Ферари

Ферари получиха награда за най-добри спирания в бокса през сезон 2013 г. като средно време на питстоповете. Скудерията печели отличието за втори пореден сезон.

От екипа отбелязаха, че удовлетворението е още по-голямо заради факта, че призът се дава от Скай Спортс. Шефът операции на пистата Диего Йоверно прие наградата от името на отбора.

Това признание е изключително удовлетворяващо. То е награда за усилията ни не само по отношение на представянето, но и като отбелязване качеството на работата по отношение на повтарящите се елементи, които са особено важни в тази област. Няма никакъв смисъл да направиш пит за под две секунди, ако следващите 10 са за над 3 секунди. Останалата част от тима също заслужава признание, тъй като винаги има какво да се прави по оборудването, материалите, дизайна на отделните части на болидите, имащи участие в смяната на колелата и т.н. – коментира Йоверно пред официалния уебсайт на тима.

От 90 спирания в бокса за смяна на гуми през 2013 г. само 11 са отнели повече от 3 секунди на механиците на Ферари. В пет от случаите има извънредни обстоятелства – повредата на DRS-а на Фернандо Алонсо в Бахрейн, спуканите гуми на Фелипе Маса в Бахрейн и Англия, а при третото спиране на испанеца в Китай забавянето е умишлено. 53 от смените са отнели под 2,5 секунди, което според тима е разликата между страхотен и обикновен питстоп. Най-доброто време за сезона е 1,95 сек – първият стоп на Алонсо в Гран при на Япония. Средното време за смяна на гуми при двамата пилоти на тима е почти идентично: 2,44 сек за Фернандо до светването на зелената светлина (знак, че може да потегли) и обща средна стойност от 2,75 сек (тоест с излизането от бокса) и 2,49/2,76 сек при Маса.