Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с нова структура на техническия отдел

Ферари с нова структура на техническия отдел

1685
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел пред Шарл Льоклер в Гран при на Испания; снимка: Ферари

Ферари има нова структура на техническия отдел. Това обяви шефът на тима Матиа Биното преди началото на уикенда за Гран при на Канада. Целта е с нея отборът да работи по-ефективно и успешно в бъдеще, и да се върне на върха във Формула 1.

През тази година Скудерията се представя по-слабо от очакваното. Тимът от Маранело няма победа след 6 състезания, въпреки че в 2 от тях имаше най-бързата кола. Всички надпревари бяха спечелени от екипа на Мерцедес.

Биното обясни, че е възложил на няколко ключови фигури в тима да наблюдават работата в специфични области на колата. Така той самият ще може да се съсредоточи по-добре върху дългосрочните планове на тима.

„От месец януари се реорганизирахме, заяви Биното в интервю пред италианския Gazzetta dello Sport. – Вече не сме с популярната и класическа хоризонтална структура. Избрахме 4-5 човека, които станаха като мои отправни точки за случващото се в някои области.

2021 година е близо, а тогава ще има нови правила във Формула 1. Заради тях колите може да са радикално различни. А бюджетният таван ще ни принуди да прегледаме някои производствени процеси.“

Биното не обяви кои са тези хора от екипа. Но се смята, че става въпрос за Лоран Мекис, който да отговаря за случващото се на пистата, Енрико Кардиле – за шасито, Давид Санчес – за аеродинамиката и Енрико Гуалтиери – за задвижващите системи.

В краткосрочен план целта на Ферари е да се опита да намери начин да накара колата да работи по-добре с гумите и да ги загрява по-бързо.

Според Биното няма да има радикална промяна на SF90 и пускането на нейна изцяло нова версия, каквито информации се появиха. А ще бъдат внедрени серия нови компоненти, което ще се случи в следващите няколко състезания.