Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са 100% съсредоточени върху 2014; Булие: Напрежението е върху Скудерията и...

Ферари са 100% съсредоточени върху 2014; Булие: Напрежението е върху Скудерията и Мерцедес

19
0
бокс,гараж,пит,Ферари

Ферари вече са изцяло съсредоточени върху работата си за сезон 2014 г. и от отбора настояват, че няма да я прекъсват в опит да задържат втората позиция в тазгодишния световен шампионат на Формула 1.

Тимът от Маранело има аванс от 10 точки пред съперниците от Мерцедес в подреждането при отборите и 33 спрямо Лотус четири кръга преди края на първенството. Шефът на отбора Стефано Доменикали заяви, че има още някои компоненти, заложени в развойната програма, но няма да се допълват други новости за F138.

У дома (във фабриката) всичко вече е прехвърлено на 100%. Предстои на писта да пристигат отделни неща, които да изпробваме, но техническият отдел вече е напълно отдаден на проекта за следващия сезон. Това е истинско предизвикателство за всички ни – обясни италианецът. – И Мерцедес, и Лотус са заплаха за Ферари. Лотус изглежда намериха добра квалификационна скорост, много близка до нашата и дори може би малко по-добра. Освен това са добри в управлението на гумите. Ако се класират пред нас на грида, положението е сложно. Още по-трудно става със съперници като Мерцедес, които със сигурност вървят по-силно в квалификациите. Ето защо вярвам, че и двата отбора са силни противници.

Според шефа на Лотус Ерик Булие неговият тим е под най-малко напрежение в битката за второто място при конструкторите. Отборът от Енстън е в подем – в Япония екипът отново взе повече точки от Ферари и Мерцедес, като само за последните два старта активът му е 58 (Скудерията взе 23, а тимът от Бракли – 20 за същите състезания).

Напрежението е за тях, не за нас. Ние сме на 23 точки зад Мерцедес и на 33 от Ферари. Ако продължим (да се представяме) като досега – може би подобна цел е малко амбициозна, но ако все пак вървим по този начин, то бихме могли да се приближим до третата позиция. Скоростта е едно на ръка, трябва да печелиш и точки – каза Булие.

От Мерцедес вече заявиха, че целта им е точно второто място при отборите. Люис Хамилтън сподели, че едва ли ще могат отново да вземат победа в оставащите надпревари (всъщност той дори бе готов да заложи, че Себастиан Фетел ще спечели всичките четири старта до края на сезона). Подиуми обаче не са изключени, смята английският пилот.