Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Съперниците използваха сагата с двигателя, за да ни поставят под напрежение

Ферари: Съперниците използваха сагата с двигателя, за да ни поставят под напрежение

2148
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че съперниците са използвали сагата около двигателя на тима, за да поставят Скудерията под напрежение.

От няколко месеца насам има много спекулации относно това дали моторът на Ферари е съвсем редовен. В резултат ФИА публикува общо 3 технически директиви в последните седмици.

След тях изглежда, че предимството на Ферари на правите намаля. Според Биното това всъщност не е така. Той твърди, че във Ферари не са променяли нищо по двигателя си. А просто са изменили подхода си при настройките и залагат на повече скорост в завоите.

„Вярно е, че предимството ни на правите намаля след новите директиви на ФИА, каза Биното пред Auto Motor und Sport. – Но отборите направиха грешните заключения.

Ние не променихме нищо по задвижващата система. А увеличихме съпротивлението, за да имаме повече притискане. Затова в последните състезания бяхме по-бързи в завоите и по-бавни на правите.

Не съм сигурен, че отборите се съмняваха в нашата редовност. Те използваха обстоятелствата, за да ни поставят под напрежение. А то разсейва. То е част от играта във Формула 1, за да разстроиш опонентите си.“

Според Биното сагата около двигателите не е приключила. Той очаква още няколко технически директиви през следващия сезон, които да направят правилата още по-ясни.