Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари със сериозни проблеми във втори сектор

Ферари със сериозни проблеми във втори сектор

34
0

И уикендът за Гран при на Бразилия се очертава като особено труден за Ферари. Спряното развитие на F60 продължава да влияе крайно негативно върху представянето на тима, в който на пистата Интерлагос – макар и само като зрител – се върна Фелипе Маса. Бразилецът все още се възстановява от тежки инцидент, който претърпя в Унгария в края на юли.

– Не можем да сме доволни, но трябва да отбележим колко близки бяха времената – всичките 20 пилоти се събраха в една секунда – отбеляза шефът на отбора Стефано Доменикали.

Джанкарло Фисикела допълни обяснението с факта, че Ферари вече усилено работят за 2010 г., което допълнително затруднява ситуацията.

– Наистина имаме проблеми във втория сектор, където най-важно е аеродинамичното прилепяне, а това е област, в която F60 не е с много добри показатели – каза още италианецът.

Той не можа да направи и последното си излизане във втората свободна сесия, след като блокира колата си.

Междувременно Кими Райконен, който днес празнува 30-годишен юбилей, се оплака от това, че гумите му се късат сериозно.

– Всички са толкова близо, че ще е нужна малка стъпка, за да напреднем. Късането прави управлението крайно трудно във втория сектор, но с натрупването на гума на трасето нещата ще се подобрят – заяви финландецът.