Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се опитват да съберат в Маранело Рос Браун и Ейдриан Нюи?

Ферари се опитват да съберат в Маранело Рос Браун и Ейдриан Нюи?

45
0
Ейдриан Нюи

Ферари се опитват да наемат и Рос Браун, и Ейдриан Нюи. Маранело е следващата дестинация и за бившия технически директор на Мерцедес в F1 Боб Бел. Информацията бе оповестена от източници в няколко различни държави, като засега липсва официално потвърждение от която и да било страна.

Браун наскоро се отби до Маранело, което моментално предизвика предположения, че може да се върне на работа във Ферари. В началото на годината той бе категоричен, че няма намерение да се връща във Формула 1. След визитата в Скудерията пък обясни, че се е отбил с група приятели, с които обикалял Италия.

По време на уикенда за Гран при на Испания пък Нюи не отговори категорично на въпрос има ли интерес от страна на Ферари към него. Той заяви, че подобни слухове се разпространяват непрекъснато. Конструкторът допълни, че в някакъв момент ще трябва да мисли за бъдещето, но засега е концентриран върху работата си в Ред Бул. Същото заяви и шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер.

В английския вестник Гардиан обаче е цитиран анонимен източник, близък до Ферари, според когото италианският отчаяно иска да привлече Нюи:

Не знам дали вече са говорили с него, но ако не са, то със сигурност ще го сторят.

Подобен опит на Скудерията да привлече англичанина съвсем няма да е първи в кариерата на конструктора. Изоставането на F14 T като скорост в тазгодишния шампионат е такова, че според Гадзета дело спорт от Маранело много скоро щели да обявят, че започват да мислят за сезон 2015 г., тъй като разликата спрямо Мерцедес е твърде голяма. Последната голяма промяна във Ферари бе смяната на шефа на екипа в F1. Новият началник Марко Матиачи обаче все още проучва работата и методите на действие в Джестионе Спортива. Той оглавяваше доскоро поделението на компанията в Северна Америка и ще му е нужно време, за да навлезе в спецификата на Гран при.

Хорнер е убеден, както и в предишни години, че Нюи няма намерение да ходи никъде:

Ейдриан изясни всичко с мен и отбора. Той изпитва бащински чувства към екипа и участва в работата повече, откогато и да било преди. Атмосферата му харесва. Разбираемо е защо Ферари биха търсили (човек като него). Ейдриан винаги е харесвал предизвикателствата.

Нюи заедно с Браун и Бел можели да въведат ред в техническия департамент на Ферари, се твърди в испанския Ел Мундо Депортиво. Според някои източници от Скудерията вече са отправили оферта на Нюи, като са оставили на него да посочи заплатата си.

Междувременно Фернандо Алонсо също трябваше да отхвърля слухове по време на състезателния уикенд в родината си. Него приказките пратиха в Мерцедес. На директен въпрос от страна на Скай Спортс дали ще отиде в отбора от Бракли той бе категоричен:

Не. Смятам, че трябва да свършим по-добра работа и да направим по-добра кола във Ферари. Имаме потенциала, разполагаме с талантливи хора и сме в състояние да го постигнем.

Браун и Нюи имат титли с по три различни отбора във Формула 1. Първият бе част от дрийм тийма на Ферари отпреди малко повече от десетилетие, а преди това стигна върха в Гран при с Бенетон и Михаел Шумахер. През 2009 г. носещият неговото име тим – Браун Гран при – взе короните и при пилотите (с Дженсън Бътън), и при конструкторите.

Успехите на Нюи са с Уилямс, Макларън и Ред Бул. С неговите болиди Себастиан Фетел и отборът от Милтън Кийнс доминираха във Формула 1 четири поредни сезон (от 2010 до 2013 г.).