Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се радват на подиума на Алонсо, Маса недоволен от скоростта си...

Ферари се радват на подиума на Алонсо, Маса недоволен от скоростта си с медиум

67
0
Дженсън Бътън,Марк Уебър,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Ферари започнаха Гран при на Абу Даби с цел да спечелят подиум и го постигнаха благодарение на Фернандо Алонсо. Испанецът пресече втори финала на пистата Яс Марина, докато съотборникът му Фелипе Маса бе пети.

Знаехме, че подиумът е реална възможност и това бе потвърдено от още едно изключително представяне на Фернандо – бяхме в битката за победата до финалната част на надпреварата – заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали. – Първата му обиколка бе изключителна, както и останалата част от надпреварата. Фелипе също тръгна добре, но имаше грижи с гумите медиум и съответно темпото му не бе достатъчно добро, за да се задържи пред [Марк] Уебър. Но подиумът определено е повод за задоволство. Остава едно състезание до финала, но второто място при пилотите все още може да бъде спечелено. Ще направим всичко, за да дадем на Фернандо шанс да го вземе.

Техническият шеф на тима Пат Фрай внесе още яснота, като обясни, че Алонсо е загубил няколко ценни секунди при изпреварванията на изостанали коли във втората част от дистанцията.

Дори да бяхме направили перфектен питстоп обаче (загубихме около секунда и половина при втория бокс), нямаше да успеем да го изведем пред Люис Хамилтън. Освен това още от петък знаехме, че темпото ни с медиум никак не е добро и това съвсем ни отне шанса за атака – добави той.

Маса въобще не бе доволен от петата си позиция, след като се оплака от липса на сцепление с по-твърдите за уикенда гуми.

Това бе и причината за завъртането ми в 49-ата обиколка, след което загубих всякаква надежда да удържа Уебър. В началото можех да се боря с [Дженсън] Бътън и австралиеца, но си знаех, че накрая ще имам неприятности. Това, че не можех да използвам и новото предно крило, още повече ме тормозеше – допълни разочарованият бразилец.