Начало Formula 1 News Ферари ще използва подхода на Мерцедес в тестовете

Ферари ще използва подхода на Мерцедес в тестовете

4376
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Екипът на Ферари ще използва подхода на Мерцедес на зимните тестове тази година. Това съобщава италианското подразделение на Motorsport.

В Скудерията нямало да покажат най-новия си пакет още на първите изпитания в Барселона (19-21 февруари), а на вторите и последни от 26 до 28 февруари.

Същото направиха Сребърните стрели миналата година. В първите 4 дни тогава те само тестваха надеждността на болида с базов аеродинамичен пакет. А всички новости бяха разкрити в следващите дни за изпитания.

И тогава се оказа, че имат много по-силен автомобил, който в последствие в първия кръг от сезона в Австралия се оказа категорично най-добрият. Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха на първо и второ място.

Сега във Ферари ще направят същото, което ще даде време на инженерите на тима да поработят повече върху новия аеродинамичен пакет на колата за 2020 година.

В тази връзка шефът на Ферари Матия Биното заяви, че по болида за новия сезон ще има значителни промени. Според него тя ще има много повече притискаща сила и съответно повече съпротивление.

„Затова не очакваме да бъдем толкова бързи на правите, колкото бяхме досега“, каза Биното. „Променили сме много и задвижващата система по отношение на архитектурата и цилиндрите.“

Ферари ще представи колата си за новия сезон на 11 февруари в Реджо Емилия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter