Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще карат с KERS през 2011 година

Ферари ще карат с KERS през 2011 година

48
0

Ферари ще карат с KERS през следващия сезон, разкри шефът на отбора Стефано Доменикали.

Въпросното потвърждение бе направено, след като отборите от Формула 1 заседаваха в Канада, за да обсъдят технически въпроси, свързани с 2011 година. Регулируемите задни крила също предстои да дебютират, така че да се стимулират изпреварванията. Както става ясно, забраната върху KERS от страна на ФОТА също предстои да падне.

Някои отбори, сред които и Ферари, проявиха желание системата KERS да стане доста по-мощна през 2011 година, но вместо това бе постигнато споразумение да се увеличи минималната маса на кола плюс пилот.

И докато моментът с масата бе считан за един от основните проблеми при използването на KERS през 2009 година, то минималната маса за 2011 година ще бъде вдигната от 620 кг на 640 кг.

Отборите се споразумяха за това“ – коментира Доменикали. „Бихме предпочели да имаме решение, при което да бъде налична повече енергия (покрай KERS), но не успяхме да стигнем до съгласие.“

Предполага се, че причината за липсата на споразумение по отношение на по-високата мощност на KERS се крие в това, че някои производители биха имали проблеми да адаптират подобна система към наличните си технологии.