Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще подкрепи отлагането на новите правила

Ферари ще подкрепи отлагането на новите правила

1292
0
2021 правила
графика: Либърти Медия

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че тимът му ще подкрепи отлагането на новите технически правила в спорта. Днес ще има конферентен разговор между шефовете на F1, ФИА и отборите, на който ще бъде обсъждана именно възможността за отлагането на новите регулации за 2022 г.

За да се случи това, предложението трябва да получи подкрепата на всички отбори. Вчера се появи информация, че от Ферари са против. Причината за това била, че за да се намалят разходите, идеята била шаситата, скоростните кутии и елементи от окачването на колите от 2020 г. да бъдат хомологирани от ФИА и същите да бъдат използвани за 2021 г.

В момента във Ферари са най-засегнати от разпространението на вируса. И ако ситуацията не се подобри, Скудерията може да изостане много в развитието на тазгодишния си болид. Сега обаче Биното твърди, че Скудерията ще вземе решение в интерес на спорта.

„Ще имаме конферентен разговор с другите отбори, шефовете на F1 и ФИА“, каза Биното в интервю за formula 1.com. „Трябва внимателно да оценим всеки аспект и да помислим дали да отложим въвеждането на новите технически правила за 2021 г.

Във всеки случай тимът ни е готов да поеме отговорност относно избора си. Той трябва да бъде направен в максимален интерес на този спорт. Със сигурност сега не е време за егоизъм и тактика.“