Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще използва нова версия на двигателя на Монца

Ферари ще използва нова версия на двигателя на Монца

2265
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

Екипът на Ферари ще използва нова версия на задвижващата си система за Гран при на Италия. За надпреварата на Монца Фетел и Льоклер ще разполагат с 3-ата спецификация на Скудерията за сезона, както бе планирано.

Тя вече бе внедрена в колите на Хаас и в тази на Джовинаци за отминалата надпревара в Белгия. Моторът показа много добри качества в хода на уикенда.

Очаква се на Монца от Ферари да имат предимство заради дългите прави участъци. Те пасват много добре на мощния агрегат на Скудерията и концепцията с по-ниски нива на притискане и висока максимална скорост.

„Монца е трасе, на което се развива много висока средна скорост, каза шефът на тима Матия Биното. – Има дълги прави и тежки спирания. Планираме за уикенда да използваме 3-ия ни за сезона мотор.

В Белгия видяхме, че за да спечелим, трябва да направим всичко по най-добрия начин. Целта ни е да сторим точно това и на Монца. Няма да има място за грешки. Това е домашното ни състезание и то винаги е важно.“

Себастиан Фетел добави, че в последните няколко години тимът му е бил все по-близо до победата, но нещо не му е достигало да я вземе. Но се надява тази година това да се случи.