Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще представят болида за 2022 в средата на февруари

Ферари ще представят болида за 2022 в средата на февруари

2356
0
Ферари
снимка, Ферари

Ферари ще пуснат новия си болид в средата на месец февруари. Това заяви директорът на Скудерията Матия Биното. Очаква се това да бъде малко преди началото на предсезонните тестове на пистата Каталуния. 

Всички отбори са в последните етапи в създаването на своите коли за следващия сезон. Те ще бъдат според новите технически правила. Една от съществените промени е в гумите на Пирели. От следващата година всички екипи ще карат с 18-инчови, вместо с досегашните 13. Малко след финалното състезание за сезон 2021 всички конструктори с изключение на Уилямс направиха тестваха новите продукти на Пирели. Очаква се колите да бъдат по-бавни от досегашните с около 2 секунди. Също така се очаква новите болиди да се следват по-отблизо, което трябва да улесни изпреварванията.

Ферари е първият отбор, който обяви приблизителна дата на представянето на новата си машина, която все още няма конкретно наименование.

„Колата ще бъде представена в средата на февруари“, сподели Биното.

„Все още не сме определили точната дата. Колебаем се между 16-ти и 18-ти февруари. Това е нещо, което ще финализираме през следващите седмици“.

Ферари завърши на трета позиция във финалното класиране при конструкторите. Тимът от Маранело се пребори с Макларън и постигна значителен напредък в сравнение с миналата година. Тогава Скудерията финишира на шеста позиция и изоставаше от Макларън, Рейсинг Пойнт и Рено.

При пилотите Сайнц завърши на пета позиция зад състезателите на Ред Бул и Мерцедес. Льоклер остана седми, след като загуби позиция от Ландо Норис и новия си испански съотборник. Шарл има договор до 2024, което му гарантира мястото в екипа в близко бъдеще. Междувременно контрактът на Карлос изтича в края на 2022. Във връзка с това Биното заяви, че Ферари има желание да задържи испанеца за по-дълго време.

Освен Сайнц и Льоклер, Скудерията ще разполага с двама резервни пилоти в лицето на Мик Шумахер и Антонио Джовинаци. Антонио ще бъде на разположение и на клиентските отбори на италианците. Вицешампионът във Формула 2 Робърт Шварцман се очаква да работи в симулатора, а Калъм Илот ще изкара пълен сезон в американския шампионат Индикар.

„Разполагаме с Шарл, който е с дългосрочен договор. През зимата ще обсъдим удължаването на споразумението със Сайнц. Надяваме се да продължим съвместната си работа за още няколко години“.

„Той се справи много добре през сезона. Много съм доволен от начина, по който той се интегрира в отбора. Представянето му на пистата във всеки един уикенд бе невероятно. Така че без съмнение ще започнем преговори за ново споразумение. Това ще бъде една от основните ни задачи през зимната пауза“, завърши Матия Биното.