Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще се опита да върне усмивките по лицата на феновете

Ферари ще се опита да върне усмивките по лицата на феновете

3123
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Ферари

Екипът на Ферари ще се опита да върне усмивките по лицата на феновете на Формула 1 в Италия и по света с участието си в Гран при на Австралия. Това заяви шефът на тима Матия Биното.

Заради коронавируса COVID-19 в последните седмици много състезания от моторния спорт бяха отменени. Сред най-значимите са Гран при на Китай във Формула 1, надпреварите от MotoGP в Катар и Тайланд, както и тези от Формула Е в Саня и Рим.

Първият кръг от F1 в Австралия идния уикенд все пак ще се състои. А очакванията към представянето на Ферари не са големи. Причината е, че Скудерията не демонстрира силно темпо по време на предсезонните тестове.

„След дълга зима, в която работихме по изграждането и развитието на колата, дойде времето за първите индикации за нашето ниво на представяне“, каза Биното. „Предстои да видим колко ефективни са подобренията ни.

Знаем, че съперниците ни са силни. Но също така сме наясно, че това е началото на един дълъг сезон. В него темповете на развитие, надеждността и оперативната ефективност ще са от ключово значение.

Времената са трудни за Италия и света като цяло. Като част от глобалния спорт, наше задължение е да се опитаме да върнем усмивките по лицата на хората, които се подготвят да гледат първото състезание с голямо очакване.“