Начало Formula E News Отложиха и състезанието от Формула Е в Рим

Отложиха и състезанието от Формула Е в Рим

584
0
еПри на Рим 2019
снимка: Формула Е

Състезанието от Формула Е в Рим, което трябваше да се състои на 4 април, също бе отложено заради разпространението на коронавируса в Италия. Това е първото значимо автомобилно състезание в Европа, което се отлага заради COVID-19.

Надпреварата трябваше да е 6-и кръг от електрическия шампионат. По-рано през годината заради вируса бе отменено и състезанието за еПри на Саня в Китай, предвидено за 21 март.

Гран при на Китай във Формула 1, което трябваше да бъде на 17-19 април, също бе отложено. Не е сигурно провеждането и на други надпревари от Гран при.

„В резултат на продължаващата извънредна ситуация със здравеопазването в Италия и съгласно разпоредбите на министерския указ относно мерките за противодействие и ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната, което включва спортни събития с много публика и зрители в непосредствена близост, няма да бъде възможно да се състои еПри на Рим на 4 април 2020 г.”, се казва в съобщението на Формула Е.

В него се заявява още, че организаторите на шампионата се надяват, че ще могат да насрочат нова дата за провеждане на състезанието. Сезонът тази година по план трябва да завърши в Лондон на 26 юли.