Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще тества на Муджело

Ферари ще тества на Муджело

1412
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Тимът на Ферари ще направи тест на пистата Муджело следващата седмица. Във вторник, на 23 юни и двамата пилоти на Скудерията Шарл Льоклер и Себастиан Фетел ще тестват SF71-H от 2018 г. Така ще могат да направят неограничен брой обиколки като част от подготовката си за първия старт от новия сезон.

Ферари ще работи според новите изисквания на ФИА за дистанция и сигурност, които ще бъдат въведени на пистата Ред Бул Ринг и в първите състезания от сезона

Първоначалният план е бил да се правят изпитания на домашната писта Фиорано. Предпочетено е обаче трасето до Флоренция заради увеличаващия се шанс на Муджело за второ състезание в Италия тази година след старта на Монца, предвиден за началото на септември. Всяка обиколка повече на трасето би била от полза за Ферари при реализация на старт.

Друг фактор, за който се смята, че е изиграл роля при избора, е самата конфигурация на пистата и денивелацията. Те са по-близки до тези на Ред Бул Ринг от тясната и равна Фиорано. Така пилотите ще се адаптират по-бързо към натоварванията в бързи завои, които не могат да се симулират с упражнения. По тази тема ClubS1 специално писа в новия си брой 238.

По-рано тази седмица Шарл Льоклер кара и настоящия болид на Ферари в уникална демонстрация по улиците на Маранело

Тя напомни за най-славните автомобили на Ферари, изпращани тържествено от хората в града през 50-те и 60-те години на ХХ век.

Ферари е поредният тим, който ще излезе на пистата и ще работи с болид от Формула 1, дори и на 2 години. Част от съперниците избират вариант с филмов ден и болид от 2020 г., а други дори се върнаха към изпитания с коли от Формула 3.