Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц и Норис тренират с F3 коли на Силвърстоун

Сайнц и Норис тренират с F3 коли на Силвърстоун

704
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

Пилотите на Макларън Карлос Сайнц и Ландо Норис тренират с болиди от Формула 3 на пистата Силвърстоун. Възможностите на състезателите от Формула 1 за тестове преди началото на сезона в Австрия на 3-5 юли са ограничени от правилника. Поради тази причина повечето от тях търсят варианти като картинга, а от Макларън са организирали и тренировка с F3 коли. Мерцедес и Рено проведоха двудневни изпитания с двегодишни болиди. Рейсинг Пойнт имаше вчера снимачен ден на английското трасе.

Норис вече изкара един подобен ден с екипа на Карлин по-рано през юни. Той обясни, че самото излизане на пистата – дори с болид от малките формули – има положителен ефект. Материал за психиката на пилотите и дали тримесечната пауза ще окаже влияние върху представянето им при връщане към състезанията може да намерите в новия брой на списание ClubS1 – 238.

Междувременно Жил де Феран, който от юли 2018 г. стана спортен директор на Макларън, а сега оглавява програмата на тима за Индикар, заяви, че Даниел Рикиардо ще пасне добре в тима

Австралиецът подписа двегодишен договор с екипа от Уокинг от 2021 г.

„Мнението ми е лично, но Даниел е много бърз. Сега съм малко по-далеч (от отбора за Формула 1) и е трудно да знам какви са намеренията на Андреас Зайдл. Обаче познавам добре Зак Браун, работил съм много с него и според мен с Рикиардо ще се разберат. Не може да си сигурен на 100%, но мисля, че Даниел ще пасне на екипа“, обясни Де Феран.