Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще замени Мерцедес в теста на Пирели

Ферари ще замени Мерцедес в теста на Пирели

1325
0
Гран при на Монако
снимка, Пирели
Тимът на Мерцедес няма да вземе участие в предстощия тест на 18-инчови гуми през следващата седмица на пистата Пол Рикар. Това се случва поради опасения, че по този начин може да надвишат тавана на разходите. Немският отбор смята, че участието в  теста би ги изложило на риск да надвишат ограничението от 5000 км на техните агрегати.

Според новия регламент екипите не трябва да надвишават сумата от 145 млн. с някои изключения, съгласно новите  разпоредби, въведени тази година. Също така този тест ще наложи ангажирането на допълнителни механици, което допълнително би увеличило разходите на Мерцедес.

„Опитваме се да се поберем в ограничението за разходите и нямахме възможност да участваме в тестването на тези гуми“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф.

Двудневните изпитания на френското трасе ще бъдат фокусирани върху разработката на 18-инчовите гуми за мокър асфалт, които ще се използват в F1 от следващия сезон. След отказа на Мерцедес, участие в този тест ще вземе Ферари. За тимa от Маранело сезон 2022 е с по-голям приоритет от настоящата кампания.

„Във Ферари сме казвали, че сезон 2022 е нашият приоритет и вярваме, че ще помогнем на Пирели. За щастие ние нямахме голяма катастрофа на Имола и имаме по-голяма свобода в сравнение с Мерцедес. Затова с удоволствие ще вземем участие в този тест за новите гуми в F1“, сподели шефът на Ферари Матия Биното.