Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари си тръгва с празни ръце

Ферари си тръгва с празни ръце

49
0

Отборът на Ферари си тръгва от Сингапур с празни ръце, след като състезанието на тима се обърка тотално още при първите спирания в бокса след появата на първата кола за сигурност в състезанието. От тима разкриха, че след фиаското при спирането на Фелипе Маса и наказанието на бразилеца, спукана гума е принудила екипа да изтегли втория му бокс по-рано от планираното. Кими Райконен не помогна на отбора си, като се удари четири обиколки преди финала и въпреки че се води класиран, на практика не завърши.
Черен ден – имахме потенциал да вземем двоен успех, а не спечелихме дори точка. Много сме разочаровани, но това не означава, че сме потиснати. Ситуацията в шампионата стана още по-сложна, но все още има три състезания. Първата част на надпреварата показа, че имахме най-бързата кола на пистата. Сейфти карът излезе във възможно най-лошия момент, но няма да си търсим извинения, защото винаги трябва да се има предвид, че може да възникне нещо непредвидено – разясни шефът на отбора Стефано Доменикали.
Той допълни, че грешката, заради която Маса тръгна по-рано при първия си бокс, е на отбора и вероятно му е струвала победата.
Искам и да отбележа, че самият Фелипе отиде при механика, който сбърка, за да го успокои. Това показва отборния дух: печелим заедно и губим заедно – категоричен бе за пореден път Доменикали.
На Маса определено не му бе лесно да преглътне случилото се, въпреки че бразилецът храбро заяви, че е човешко да се греши. В същото време обаче пилотът каза, че няма да се предаде, въпреки увеличената разлика във временното генерално класиране:
Седем точки за наваксване в три старта? Може да са и много, и малко. Имаме потенциала да се справим добре и ще дадем всичко от себе си.