Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари сравнително доволни от тренировките, F150° с окуражаващо поведение

Ферари сравнително доволни от тренировките, F150° с окуражаващо поведение

36
0
Фелипе Маса

118 обиколки общо направиха пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса в първите тренировки на пистата Сузука днес. Двамата се наредиха втори и пети в класирането, след като в първата сесия изпробваха различни аеродинамични решения и компоненти, а следобед се съсредоточиха върху подготовка за надпреварата.

Само петък, а и преди уикендът ни е тръгвал добре, след което не съм успявал да взема нещо повече от пето място в квалификацията – заяви испанецът. – Всъщност според мен нещата не са кой знае колко променени. Надяваме се да се борим с Макларън и Ред Бул, но няма да е лесно. Поне днес поведението на колите бе малко по-окуражаващо, отколкото в предишни надпревари. Освен това смятам, че ще видим повече изпреварвания тук, отколкото в минали години.

Като добър определи деня и Маса, особено в сравнение с доста други свободни тренировки.

Автомобилът е с прилично поведение, но ще сме наясно къде се намираме спрямо съперниците едва утре следобед. Трудихме се сериозно върху настройките, научихме важни неща за остатъка от уикенда. Износването на гумите изглежда сериозно и това ще отвори още повече стратегиите за неделя. Има шанс да се борим за подиум – това е реалистична цел – допълни бразилският състезател.