Начало Избрани Ферари ще има новости за SF-24 в Остин, което вероятно ще е...

Ферари ще има новости за SF-24 в Остин, което вероятно ще е последното обновление за сезона

480
0
Карлос Сайнц, Ферари F1
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Последните новости за болидите на Ферари за сезон 2024 във Формула 1 ще се появят най-вероятно на пистата Circuit of the Americas в Остин, Тексас, сподели Фредерик Васьор. Към Скудерията имаше сериозни очаквания в Сингапур, но в крайна сметка Шарл Льоклер и Карлос Сайнц финишираха пети и седми.

„Вече започнахме работата по колата за следващия сезон. Фокусирани сме върху 2025-та, но тъй като болидите за догодина ще са еволюция на настоящите, то развитието не спира. Затова се постарахме да подготвим няколко неголеми новости за следващия кръг“, посочи шефът на Ферари в F1

„Това най-вероятно ще се последните нови неща за сезона. Не само за нас, а за всички отбори. Разликите между първите четири отбора са минимални. Да видим дали финалните обновления ще имат някакъв ефект“, продължи Васьор.

„По отношение на Сингапур не искам да обвинявам никого, но трябва да сме по-концентрирани и да имаме по-постоянно представяне през уикендите. Мисля, че всички ще се съгласят с мен, че дори дребна грешка в тренировките прави нещата по-нататък особено трудни. Състезанието в Сингапур се получи добре. Шарл и Карлос показаха добра скорост, въпреки че бяха донякъде задържани в началото. Можем да сме доволни от стратегията и управлението на гумите в последните няколко надпревари. Сега имаме няколко седмици, през които да се подготвим за оставащите шест кръга“, каза още Васьор.

Според Фернандо Алонсо Ферари имаше достатъчно скорост в Сингапур, за да се бори за победа.

„Ферари трябваше да спечели това състезание. Те имаха може би най-бързата кола през уикенда. Моето състезание не бе с тях, така че да завърша на няколко секунди зад Ферари е много положително“, коментира испанецът, който бе осми на финала

Според Сайнц екипът на Ферари е загубил няколко възможности за по-силно представяне в последните надпревари.

„Не съм доволен от това как се развиха нещата през последните два уикенда. Същевременно не знаем какво ни чака зад ъгъла и може да се изненадаме от представянето си в Остин, Мексико, [Лас] Вегас. Затова ще остана оптимист. Остават шест кръга от тази дълга година и ще се постарая да съм в по-добра позиция за тях. Надявам се да успяваме да се класираме малко по-напред в квалификациите, както го правехме в началото на годината. Това прави целия уикенд по-лесен“, каза още Сайнц.