Начало Списание Ферари супер бързи и отново обвинени

Ферари супер бързи и отново обвинени

69
0

Шампионатът във Формула 1 започна така, както се очакваше – с победа на Ферари. След внимателното вглеждане в тестовете, което направихме през миналия месец, успехът на Кими Райконен в Мелбърн бе очакван, както и предимството на червените изобщо в началото на първенството.
Това, което изненада обаче, бе реакцията на опонентите и най-вече на „вечния съперник“ Рон Денис. Рон отново заподозря Скудерията в измама – в предна част на пода, която се огъва. Може и така да е. Но на мен лично ми се струва твърде прибързано и доста необмислено подобно обвинение, или по-скоро извинение.
Може и да има нещо и сигурно има, кога не е имало и с кого. Но не са медиите тези, които ще решат проблема, ако изобщо има подобна мисъл. По-скоро поне за известно време може да се размие истината, че Макларън отново изостана, макар и с малко, и след много по-добра зимна подготовка. Това са две от най-важните ни теми този месец – в какво наистина е обвинен екипът на Ферари и започна ли и как тимът на Макларън да се изправя на крака.
Дебютът на новаците Люис Хамилтън, Хейки Ковалайнен и Адриан Сутил също заслужава безспорно нашето внимание и им отделяме специално място, защото макар да се представиха различно – времето е тяхно.
Далеч по-малко от очакваното ни донесе сблъсъкът на Спайкър с „клиентските“ болиди на съперниците в края на колоната от Супер Агури и Торо Росо. Не можеше и да е друго при положение, че „вторите отбори“ имат наистина сериозна политическа подкрепа.
Извън света на Формула 1, който навлезе в нормалния си начин на живот с пищни партита и потни тренировки, поглеждаме отново към световните ралита, към една изгряваща звезда – Мико Хирвонен, и една обещаваща кола – новото Субару. Какво друго ни остава, освен да погледнем и към новите коли, картинга и всичко друго, което ни вълнува в началото на най-приятния момент от всяка една година.

Иван Тенчев