Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари търси нови специалисти, опитва пак да привлече Анди Коуел?

Ферари търси нови специалисти, опитва пак да привлече Анди Коуел?

3060
0
Ферари, база, завод, съоръжение, фабрика, Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Ферари отделя средства за нови специалисти и се смята, че може отново да насочи вниманието си към напускащия Мерцедес-AMG High Performance Powertrains (HPP) Анди Коуел. Новината, че Коуел си тръгва от Бриксуърт, бе съобщена в средата на юни. Ръководството на Мерцедес HPP бе поето от 1 юли от екип от петима души. Бъдещето на инженера не е известно, като се твърдеше, че може да отиде в Астън Мартин.

Част от италианската преса е на мнение, че е възможно Ферари да опита да привлече Коуел

Тимът се намира в криза и представянето на писта не е добро. Въпреки това от висшия мениджмънт на Скудерията неколкократно изразиха доверие към шефа на отбора Матия Биното.

„Джон Елкан говори малко, но заля публичното пространство с послания за Биното. Той е убеден (или е бил убеден), че настоящите идеи за бъдещето са правилни и реализацията им отнема време. Че един отбор, вече разтърсен от твърде много промени, не се нужда от поредно рестартиране. Вместо съкращения в момента се мисли за подсилване: ще бъде отделен определен бюджет за привличането на специалисти. Необходимо е обаче и да се създадат условия на работа, тъй като в годините на чистки и преструктуриране мнозина чужденци са отказвали работа в Маранело“, пише Кориере дела Сера.

Според изданието Коуел е бил на път да се присъедини към Ферари в началото на използване на хибридни задвижващи системи през 2014 г.

Оставката на Стефано Доменикали през април същата година обаче го разубедила. Този август имаше и информации, че британският инженер вече е отхвърлил оферта от страна на Скудерията, но слуховете не са престанали. Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе твърдеше, че Коуел не е искал да се мести в Италия.

На отбора на Ферари му предстоят две надпревари от настоящия сезон у дома – на пистите Монца и Муджело. Гран при на Италия ще е без фенове, но за Голямата награда на Тоскана ще има няколко хиляди тифози, а Скудерията ще отбележи своето състезание №1000 във Формула 1.