Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Темпото със супермеките гуми може да е ключът към успеха ни...

Ферари: Темпото със супермеките гуми може да е ключът към успеха ни в Австрия

32
0

Екипът на Ферари вярва, че темпото на болидите на Скудерията в дълга серия от обиколки със супермеките гуми (суперсофт) може да бъде ключът към успеха над Мерцедес в Гран при на Австрия. Тимът ще се фокусира в предстоящата надпревара именно върху максимизиране на сериите обиколки със суперсофт с високо темпо.

Според състезателния инженер на водещия пилот Себастиан Фетел – Рикардо Адами, тимът ще се опита да направи уикенда за Мерцедес на Ред Бул Ринг некомфортен. Това не можа да се случи в предишното състезание в Канада, въпреки значителните подобрения по болида и проблемите на Мерцедес със спирачките и горивото.

„Много е важно да поставим Мерцедес под напрежение, заяви Адами . – Ще се опитаме много добре да разберем гумите в петък и да се приготвим с добра стратегия за състезанието в неделя. Трябва да се фокусираме върху квалификацията и да сме по-напред на старта, а след това да продължим със суперсофт.”

Адами заяви още, че за всяко състезание по колата на Ферари има нови елементи, като в момента тимът работи по слабите места на шаисто.