Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари вдигна покривалото на SF90

Ферари вдигна покривалото на SF90

4987
0
Ферари 2019
Новият болид SF90, снимка: Ферари

Екипът на Ферари вдигна покривалото на новия си болид за 2019 г. Автомобилът носи името SF90, като името е свързано с 90-годишнината от създаването на Скудерията през тази година. По думите на новия спортен директор Матиа Биното новата кола не е революция.

Цветовата схема е нова с наличие на повече черно и голямо лого на новата инициатива на Филип Морис за по-добро бъдеще без цигарен дим – Misson Winnow. Пилоти на тима тази година ще са Себастиан Фетел и Шарл Льоклер.

Изпълнителният директор на Ферари Люис Камилери коментира: „Кола е направена според новите правила и е плод на огромния труд и талант на хората в Скудерията. Това е важна година за нас, защото празнуваме 90 години от създаването на Ферари. Не успяхме да постигнем целите си през последните години.

Искам да благодаря на Райконен и Аривабене, които напуснаха тима миналата година, за положените усилия. Уверен съм, че Биното ще води тима към нови по-големи висини. Фетел ще е гладен за победи както винаги. Той е отдаден на своите и нашите амбиции. Той знае, че целият тим е зад него и ще му даде цялата нужна подкрепа.“

Ферари 2019

Матиа Биното от своя страна заяви:

„Развълнуван и горд съм днес от тима, с който работа, и който ръководя. Ферари е уникална марка. Продължаваме здравата работа в оставащите 27 дни до началото на сезона. Още не сме напълно готови.

За нас имаше много позитивни неща през миналия сезон. Спечелихме със стратегия в Австралия, в Австрия Фетел направи страхотно изпреварване с 2 от колела в тревата. На Монца постигнаха най-бързата обиколка в историята на F1, в Бразилия направихме най-бързия питстоп в историята със Себастиан. Ключовите думи за 2019 г. са ефективност, мощ и човешки ресурс.“

„Развълнуван съм и нямам търпение да седна в колата“, заяви Фетел. А нвоият му съотборник Льоклер добави: „Много съм горд да съм пилот на Ферари. Да съм до Себастиан е страхотна възможност за мен. Сигурен съм, че мога да науча много неща от него.“

Както се очакваше, Ферари ще използва на практика нова изпускателна система. При показването на колата се видя, че ауспусите са в конфигурация, при която двата малки са един върху друг и са над основния ауспух.

Вижте SF90 – болида с който Ферари ще се бори през 2019.