Начало Избрани Ферари все още не може да установи проблема в колата на Льоклер...

Ферари все още не може да установи проблема в колата на Льоклер от Каталуния

1579
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Ферари все още не може да установи проблема в колата на Шарл Льоклер в Испания. Това заяви самият състезател на Скудерията по време на вчерашните пресконференции в Канада. Според него, този проблем е една сериозна загадка за екипа, която продължава да го тревожи.

Льоклер неочаквано отпадна от първия сегмент на квалификацията за Гран при на Испания. Пилотът на Ферари даде едва 19-то време след изтичане на времето на сесията. Така той записа най-слабия си квалификационен резултат от началото на сезона

Льоклер бе доста объркан от поведението на своя автомобил. 25-годишният състезател разказа за доста странното поведение на своя автомобил. Това накара Ферари да смени цялата задната част от болида на Льоклер, който трябваше да потегли от бокса. В състезанието той отново не разполагаше с достатъчно конкурентно темпо и финишира 11-ти.

Този уикенд F1 се състезава в Канада и пистата Жил Вилньов. Вчера се проведоха пресконференциите, на които присъства и Льоклер. Пилотът на Ферари каза, че екипът му все още не е стигнал до дъното на проблема, който засегна неговата кола в  му в Испания. Съвсем логично, това е разбираем източник на безпокойство за него преди същинското начало на уикенда.

„Когато се прибрахме във фабриката в Маранело, не установихме проблем с автомобила след старта в Испания. В Барселона усещането ми в болида беше много лошо. Нещо не беше както трябва в левите завои“, сподели Льоклер.

„Нямаме новости по болида за състезанието. Трябва да разберем пакета на автомобила и да извлечем максимума от него. Ред Бул и Астън Мартин ще са много бързи тук. Все още не знаем къде ще се намират от Мерцедес. Сегашната ни позиция е много далеч спрямо нашите очаквания преди началото на сезона и отборът не е доволен. Трябва да натискаме и да се борим с тези пред нас“, добави пилотът на Ферари.

Притесненията на Льоклер идват в момент, в който той и Ферари полагат всички усилия, за да подобрят представянето си

До момента увереността на Льоклер изглежда непокътната. Но дълбоко в себе си той вероятно натрупва чувство на неудовлетвореност.

„Просто трябва да продължим да натискаме, да се опитваме да постигаме подобрения колкото се може по-бързо и редовно. Това е което е нашата цел сега- да се опитаме да намалим разликата с момчетата отпред, а също и да намалим разликата, особено по отношение на състезателното темпо“, каза Льоклер.

„Въпреки че имах много трудности в квалификациите в събота, неделята също не беше добра. Ако погледнем Карлос, той изкара страхотна събота, но в неделя отново имаше проблеми със състезателното темпо. Затова в момента се опитваме да наблегнем на това. Това, което ми дава увереност, е, че има ясна посока, в която искаме да работим и да се усъвършенстваме. Честно казано това ме кара да продължа да вярвам в проекта“, завърши Шарл Льоклер.