Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: За 3 часа днес имахме повече проблеми, отколкото за 15 дни...

Ферари: За 3 часа днес имахме повече проблеми, отколкото за 15 дни тестове

22
0
Фелипе Маса

Мисля, че днес за три часа имахме повече проблеми, отколкото за всичките 15 дни предсезонни тестове – бе горчивото заключение на Пат Фрай след свободните тренировки за Гран при на Китай.

Ферари изгубиха доста време заради повреди в автомобила на Фернандо Алонсо, а точно испанецът трябваше да тества последните аеродинамични компоненти, докарани в Китай от Маранело. Признаците говорят вече за криза в Скудерията, след като шефът на тима Стефано Доменикали, техническият директор Алдо Коста и Фрай се връщаха в базата и след Австралия, и след Малайзия в опит да ускорят работата по F150° Italia. В отбора се опитват да си върнат скоростта в една бърза обиколка. Състезателното им темпо е по-добро от квалификационното, но дори това не помогна на Сепанг например.

Ще се опитаме да извлечем максимално полезното от събраните данни. Хидравличните проблеми при кола №5 бяха причинени от дефектен компонент. Взехме мерки и ще оправим нещата за останалата част от уикенда. За щастие Фелипе [Маса] нямаше технически главоболия и прави дълги серии и с двата типа гуми – допълни Фрай.

Бразилският пилот също се надява на по-добра квалификация утре спрямо предишните битки за разпределение местата на грида.

От видяното днес съдя, че ситуацията в надпреварата може да е подобна на тази в Малайзия. Фернандо ползва някои нови части, но е твърде рано да се каже дали те представляват прогрес. Меките гуми пък изглежда са много по-добри от твърдите: не само имат повече прилепяне (което е нормално), но и износването не е особено високо – обясни Фелипе.