Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари все още не са използвали задвижващата си система на пълна...

От Ферари все още не са използвали задвижващата си система на пълна мощност

7810
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Ферари все още не е използвал пълната мощност на задвижващата си система. Според информация на италианския вестник Кориере дело Спорт в Бахрейн агрегатът е бил със занижени режими.

„В първата Гран при от новия сезон техническият екип от Маранело не използва целия потенциал на двигателя, за да не бъдат достигнати непроучени нива на издръжливост“, се казва в публикацията

Според информацията от Ферари постепенно ще покачват мощност, но след уикенда в Саудитска Арабия. Очаква се следващите агрегати да бъдат използвани след 4-5 надпревари, когато със сигурност ще са установени лимитите на издръжливостта.

Развитието на задвижващите системи във Формула 1 е замразено от тази година. Имайки това предвид, от Скудерията хвърлиха сериозни усилия за подобрение на моторите си още от сезон 2021. В края на миналата година отборът изпробва част от новостите, постигна сериозен напредък и това бе една от причините да успее да настигне и изпревари Макларън в класирането при конструкторите. Следващата еволюция бе за началото на 2022 г. Мощността на задвижващата система на Ферари бе отбелязана както от Мерцедес, така и от Ред Бул. Хелмут Марко дори сравни агрегата с ракета.

Отзивите след Гран при на Бахрейн обаче не се отнасят само до мощността на двигателите, а и до управляемостта на F1-75

Беше отбелязано, че автомобилът се настройва доста лесно, тъй като отговаря на правените от инженерите промени според очакванията. Предимство има и по отношение на спирачките. По време на надпреварата на пистата Сахир и Мерцедес, и Ред Бул имаха грижи със своите. Люис Хамилтън няколко пъти каза, че спирачките му прегряват. Макс Верстапен многократно бе съветван от питуола да щади своите. След състезанието той коментира, че прегрявали всеки път, когато атакувал Шарл Льоклер. Според Кориере дело Спорт в Скудерията са се справили толкова добре с предизвикателството, че това може да им донесе допълнителен аванс на писти като тези в Джеда, Монреал, Сингапур, Мексико и Абу Даби.