Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари започва с проби на канали зад ауспусите

Ферари започва с проби на канали зад ауспусите

21
0
Фернандо Алонсо

Още началните си обиколки тази сутрин с новото Ферари F138 Фернандо Алонсо, който за първи път седна в него, започна проби на нова версия на каналите зад ауспусите. По време на първата седмица тестове, в които испанецът не участва, тимът изпита два варианта за насочване на изгорелите газове, а сега пробите започват с трети, покрит с инконел!

Двукратният световен шампион опита да прикрие ауспусите, но не успя и апаратът запечата тази част от автомобила му.

В Херес колата в ръцете на Педро де ла Роса се запали, а преди това в зоната на ауспусите температурата е била по-висока от допустимото с 18 градуса, споделиха с ClubS1 отлично информирани източници в падока.

Като цяло концепцията на Ферари този сезон е да насочва изгорелите газове към зоната между спирачните апарати и пода в стила на Макларън, а не както е при Ред Бул и Лотус – директно назад към пода, където и при Ферари обаче вече има три вертикални перки под полуоските, скрити в една секция с окачването.

С по-добро използване на изгорелите газове Ферари ще търси още стабилност в задната част на колата. Цел ще е и по-добро преминаване на бордюрите, които бяха проблем на Херес.

Продължват и спекулациите за какво точно служи малкият процеп под носа на колата, който в ClubS1 ви показахме с анимацията на Gazzetta delo Sport.

Едни специалисти твърдят, че е само за охлаждане на пилота, докато други смятат, че е за охлаждане на електрониката или има аеродинамични въздействия, като излиза през прорезите около надписа Юбло около кокпита и създава тънък филм около корпуса, който помага за намаляване на вихрите.

Очаква се и изследване работата на ново предно крило, което Ферари бяха планирали да изпитат тази седмица.

Публиката обаче преди всичко ще се интересува от това как ще започне сезона за Фернандо Алонсо, който ще кара в първите три дни от тестовете тази седмица. В последния зад волана ще седне Фелипе Маса. Очаква се пистата да се напълни, защото и цените на билетите са добри – 15 евро през работните дни и 20 за почивните, което е десет пъти под цените за състезанията.

След усилените тренировки пък Алонсо изглежда подчертано изфинен и високо подстриган.