Начало Автомобили Ferrari 458 Spider ще е с твърд покрив

Ferrari 458 Spider ще е с твърд покрив

307
0
458,ferrari,Spider

Италианската компания Ferrari пусна първата официална информация за откритата версия на модела си 458 Italia. За разлика от досегашната практика, кабриолетът ще бъде с твърд сгъваем покрив вместо традиционния мек гюрук. Така той се превръща в първия в света подобен автомобил с централно разположен двигател.
Покривът на Ferrari 458 Spider е изработен от алуминий и заедно с механизма за прибиране е по-лек с 25 кг. от досегашната конструкция. Времето за прибиране и отваряне е само 14 сек., а компактната му конструкция, запатентована от компанията, осигурява и малко място зад двете седалки, оформено като лавица за багаж.
За да не повлияе отрицателно липсата на покрив на динамичните и аеродинамични характеристики на колата, са направени и редица подобрения. Увеличена е якостта на шасито на кабриолета, модернизирано е окачването, изменено е времето за реакция на педала на газта, както и звука на ауспуховата система. Като цяло теглото на открития суперавтомобил е увеличено до 1430 кг. при досегашните 1380 кг. на закритото купе.
В салона е монтиран аеродинамичен екран, задвижван електрически, който така разсейва въздухът в него, че позволява на двамата пътници да разговарят помежду си без да повишават глас при скорости до 200 км/ч.
Техниката е останала непроменена – 4,5-литров V8 с мощност 570 к.с. (542 Нм), комбиниран със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Не липсват и електронният диференциал с повишено триене, ABS и антиприплъзващата система F1-Trac.
Световната премиера на Ferrari 458 Spider ще се състои в средата на септември на автосалона във Франкфурт, а стартирането на продажбите е предвидено за началото на 2012 г.