Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не се интересува от Алонсо

Ферари не се интересува от Алонсо

34
0
Серджо Маркионе

Екипът на Ферари не се интересува от възможността Фернандо Алонсо да кара за тима през следващия сезон. Това заяви президентът на Скудерията Серджо Маркионе.

Фетел и Райконен нямат договор с екипа от Маранело за следващия сезон, като този на Алонсо с Макларън също изтича в края на годината. Затова се появиха спекулации, че Фернандо може да се върне във Ферари, където бе в периода 2010-2014 г.

Маркионе заяви по време на уикенда за Гран при на Австрия, че от тима му са казали на Алонсо, че не са интересуват от него. Той също така отхвърли информациите, че тимът отборът има предварителен договор с Макс Верстапен.

„Алонсо може да е показал желание да се върне във Ферари, но той не получи искания отговор от наша страна, каза Маркионе. – Не се интересуваме от него. Що се отнася до Верстапен, още нищо не сме подписали. Ще знаете какво се случва преди края на годината.“

Маркионе заяви още, че в тима са готови с новия договор на Фетел и от пилота зависи дали ще го подпише. Себастиан кара своя 3-и сезон в тима. „Не съм говорил с Кими относно това какво иска той, но в случая на Себастиан, ако той иска да продължи работата си с нас, договорът е на масата. Всичко е в неговите ръце“, заяви президентът.