Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отлага въвеждането на подобренията по мотора

Ферари отлага въвеждането на подобренията по мотора

39
0

Ферари може да отложи въвеждането на подобрения по задвижващата си система за Гран при на Италия на Монца. От Скудерията планираха ъпгрейдите да са готови още за предстоящия старт в Белгия.

Но зад да бъдат те изпитани по-добре, пускането им в действие може да се отложи с една седмица. Те са свързани основно с двигателя с вътрешно горене и би трябвало с тях мощността на агрегата да бъде на нивото на този на Мерцедес.

Очаква се с нововъведенията да бъдат използвани оставащите на тима от Маранело 3 токена за развитие от общо 32 за целия сезон. Така Ферари първи от производителите на двигатели ще изчерпа всичките си налични възможности за подобрения по мотора си. Явно след това всички усилия ще бъдат насочени към работата по задвижващата система за 2017 г.

Отлагането за Монца ще даде повече време на тима за тестване на новите компоненти на дино тестовете, за да е сигурно, че няма да има проблеми с издръжливостта. А такива имаше в началото на сезона с турбото на Райконен в Австралия и с двигателя на Фетел в Бахрейн.