Начало Автомобили Ferrari прибягват до алтернативни технологии

Ferrari прибягват до алтернативни технологии

33
0

Ferrari разработват различни начини за намаляване на емисиите на СО2 поне с 50 %, което е отговор на затягащата се примка от строги стандарти. Италианците разглеждат различни възможни стратегии, сред които и конструиране на по-леки автомобили, както и евентуално внедряване на хибридни технологии. Пред немското издание „Велт ам Зонтаг” президентът на Ferrari Лука ди Комтедземоло потвърди, че компанията цели да намали емисиите на СО2 с 40 % до 2012 година.

„В момента работим върху развитието на Ferrari, което ще ползва алтернативни източници на енергия и което ще бъде базирано на това, което в момента правим във Формула 1” – казва той. Италианецът намеква за KERS (Kinetic Energy Recycling System), Съхранената енергия от технологията може да бъде ползвана за увеличаване на въртящия момент при изпреварване или завиване.

Монтедземоло е категоричен, че дори и едно бъдещо хибридно Ferrari ще си остане „в основата Ferrari”. Първите модели, оборудвани с новите технологии, се очаква да бъдат представени около 2015 година.

В допълнителни опити за намаляване на емисиите, причиняващи парниковия ефект, Ferrari обмислят също така и производството и внедряването на по-малки и по-ефективни V6 двигатели с турбо. Говорител на компанията разкри миналата седмица, че Ferrari не са склонни да изключват нищо като възможност за бъдещо развитие по отношение на евентуални технологии.