Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с агресивен подход към новия болид

Ферари с агресивен подход към новия болид

50
0

Тимът на Ферари е подходил агресивно при разработката на новия си болид за сезон 2017, съобщава Аутоспорт. От една страна промените са заради големите изменения в правилата, но от друга те са наложени заради неуспешния сезон през миналата година, който за тима завърши без спечелена победа.

Кодовото име на шасито е 668, а задвижващата система 062/2. Инженерите в Скудерия вече правят тестове на стенд на обновения  1.6-литров V6 турбо двигател. Целта е той да подобри работата си с хибридната система MGU-H и от там ефективността на целия агрегат, като се смята, че ще бъде достигната мощност от 1000 к.с. Работено е и по отстраняване на проблемите с турбокомпресорите, които в Маранело имаха през 2016 г.

Променена ще е и архитектурата на горивната камера в цилиндровите глави. Това се налага заради внедряването на напълно нова запалителна система. Скоростната кутия ще бъде напълно нова заради проблемите, които създаваше миналогодишната с интегрирано задно окачване между диференциала и трансмисията. Предното окачване се очаква да бъде по подобие на това на Мерцедес.

Във Ферари също така са увеличили междуосието на новото си шаси с 200 мм. Така в екипа ще позиционират двигателя по-назад, което се налага от увеличения размер на резервоара на гориво до 105 кг. Очакват се и изненади по отношение на аеродинамиката, като в информацията се казва, че са изпробвани необичайни форми.