Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще отбележи 50-годишнината на Шумахер с изложба

Ферари ще отбележи 50-годишнината на Шумахер с изложба

57
0
Жан Тод,Михаел Шумахер,Рос Браун

Ферари ще отбележи 50-ата годишнина на Михаел Шумахер със специална изложба. На 3 януари 2019 г. германецът ще има юбилей, като повече от 4 години официална информация за състоянието му липсва.

Наскоро президентът на ФИА Жан Тод и бивш шеф на Михаел в Скудерията заяви, че е гледал Гран при на Бразилия с Шумахер, без да разкрива какво точно е състоянието на 7-кратния шампион по настоящем, който в края на 2013 г. получи тежка черепно-мозъчна травма след падане на ски.

„Михаел има специално място в историята на Ферари, което е отбелязано от многото му рекорди във Формула 1, се казва в съобщението. – Между 1996 и 2006 г. той спечели 5 пилотски титли поред. Той имаше значителен принос за успехите на Скидерията и нейните 6 конструкторски шампионата поред в онези години.

Залите в музея ще са декорирани със снимки от незабравимите години, които 7-кратният световен шампион даде на всички във Ферари и създаде легенда, която е по-голяма от всякога.“ Изложбата ще бъде в базата на Ферари в Маранело и ще бъде открита точно на 3 януари.