Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел без конкуренция и в последната свободна тренировка

Фетел без конкуренция и в последната свободна тренировка

29
0
Ред Бул,Себастиан Фетел,Сингапур

Подобно на вчерашния ден Себастиян Фетел отново показа, че пистата в Сингапур пасва перфектно на болида на Ред Бул. Германецът бе безапелационен, като единствено Люис Хамилтън успяваше да се доближи до времената постигани от двукратния световен шампион, който показа отлично темпо и с двата типа гуми. На втора позиция се нареди именно Хамилтън, а трети след предсрочното прекратяване на сесията остана Фернандо Алонсо. Местата в десетката се допълниха още от Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Кими Райконен (Лотус), Фелипе Маса (Ферари), Пол ди Реста (Форс Индия), Нико Розберг (Мерцедес), Бруно Сена (Уилямс) и Михаел Шумахер (Мерцедес).

Температурите се бяха повишили спрямо петъчните сесии и преминаха 30 градуса. Това обаче изглежда не повлия на сцеплението на пистата, което заради многото неравности отново оставаше ограничено. За това свидетелстваха и множеството инциденти на пистата.

Началото даде Серхио Перес, който не успя да овладее своя Заубер при преминаването му през тунела и закачи мантинелите със задната си дясна гума. Подобен проблем десетина минути преди края на сесията на същото място имаше и Марк Уебър, който бе принуден да прибере своя болид в бокса на Ред Бул, за да бъде проверено състоянието на задното му окачване. Витали Петров от екипа на Катерам и Тимо Глок от Маруся пък допуснаха грешки в последните завои и заради проблемите на руснака, който спря разбития си болид на входа на питлейна сесията бе прекратена 2 минути преди предвидения и край

Използваните в Ред Бул нови задни крила, изпитани и от двамата пилоти, явно дават много добри резултати. Себастиян Фетел успя да даде чудесни времена и с двата типа гуми, като отново показа по-добро темпо от съперниците си от Макларън. Изглежда това ще е основната битка и през останалата част от уикенда, след като болидите на Ферари продължават леко да изостават. Големият пакет нови части явно има нужда от допълнително време, преди да започне да показва пълния си потенциал.