Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел бил твърде агресивен в третия сектор

Фетел бил твърде агресивен в третия сектор

1898
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел смята, че е бил твърде агресивен в 3-ия сектор в първата си обиколка в 3-ата част от квалификацията в Мексико. Тя се оказа и най-добрата му, след като германецът трябваше да намали скоростта във втората си заради инцидента на Валтери Ботас.

Германецът остана на 3-а позиция в решетката, зад Макс Верстапен и Шарл Льоклер. Той също така обясни, че във втория сектор е бил твърде внимателен. И затова в крайна сметка е загубил шансове да се пребори за полпозишъна.

„Ситуацията не беше идеална с жълтите флагове, каза Фетел. – Без тях сесията щеше да е по-добра за мен. Държах нещата в мои ръце при първите опити. След добър първи сектор може би бях твърде предпазлив във втория. Загубих ритъм и бях твърде агресивен в края на обиколката.

При вторите обиколки бях уверен, че мога да подобря времето си, но се появиха тези жълти флагове. А при тях е ясно, че трябва да вдигнеш крака от педала на газта и да намалиш. За състезанието е важно да се грижим добре за гумите си и да имаме правилната стратегия.”

Другият пилот на Скудерията Шарл Льоклер заяви, че ще е трудно да победи Макс Верстапен утре с чиста скорост в състезанието. Във Ферари са определено по-силни в квалификационни условия. Ако пилотът на Ред Бул обаче получи наказание, то пилотът от Монако ще бъде на полпозишън.