Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Болидът ни обича такива писти

Фетел: Болидът ни обича такива писти

49
0
Гран при на Япония,Себастиан Фетел

Втора поредна победа на пистата Сузука спечели Себастиан Фетел, триумфирайки днес в 16-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Той бе недостижим през целия уикенд в Япония и заслужено пресече пръв финала.

– Това трасе е много специално – феновете са невероятни, а да взема втора победа тук е фантастично – грееше германецът, планирайки междувременно да празнува триумфа си с караоке в прочутия бар на Сузука. – Провеждането на квалификацията и състезанието в един ден бе ценен опит, а двойният успех е още по-хубаво постижение. Благодаря на отбора, на всички и във фабриката във Великобритания – те работят много, много упорито. Тук имахме малки промени по автомобила, но път проработиха чудесно.

Всъщност Ред Бул RB6 вървеше с такова темпо на японската писта, че не бе застрашен реално в нито един момент от уикенда. Очакваният напредък на Макларън не се случи, като това допълнително улесни хората на Кристиан Хорнер, а Ферари и Фернандо Алонсо просто не можаха да се противопоставят на скоростта на биковете.

– Болидът ни обича такъв тип писти и съм изключително щастлив, както и много горд от днешния резултат. Марк [Уебър] вървеше втори и опитваше да ме притисне, но състезанието бе основно за пазене на колата и гумите до питстопа. Не беше сигурно кога ще се износят меките гуми, но избраният момент за спиране в бокса бе правилен. Бяхме веднага зад Дженсън [Бътън] в началото на втората ни серия. Не натисках прекалено, само контролирах разликата спрямо него, докато влезе за питстопа си. Не беше лесно, но напълно изпипано състезание – допълни доволният Фетел.