Начало Избрани Фетел: Де Врис беше уволнен по доста брутален начин

Фетел: Де Врис беше уволнен по доста брутален начин

2956
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Алфа Таури

Себастиан Фетел коментиран новината за освобождаването на Ник де Врис. Четирикратният световен шампион изрази симпатията си към нидерландеца и каза, че той е бил уволнен по доста брутален начин.

Де Врис направи дебюта си за Алфа Таури в началото на сезона. 28-годишният състезател записа един старт с Уилямс в последното издание на Гран при на Италия. Там той направи страхотно впечатление, след като финишира девети и взе 2 точки. Около месец по-късно Де Врис реши да се присъедини към младежкия тим на Ред Бул и да прекъсне връзките си с Мерцедес.

Нидерландецът изпитваше сериозни затруднения с трудния за управление автомобил на Алфа Таури. Формата на Де Врис така и не се подобри с напредване на кампанията. Той също така имаше няколко катастрофи, които не бяха приети добре от ръководството на Ред Бул

В началото на миналата седмица търпението на д-р Хелмут Марко се изчерпа. Австриецът реши да освободи Де Врис след само 10 старта и да сложи на негово място Даниел Рикиардо.

Фетел коментира освобождаването на Де Врис. Германецът призна, че това е било малко шокиран от решението на Ред Бул да освободи доскорошния си пилот. Фетел също така каза, че се радва да види Рикиардо обратно в F1, макар и за сметка на бившия шампион в F2.

„Очевидно е малко жалко за Ник поради начина, по който се стига до това решение. Мисля, че му беше даден голям шанс“, сподели Фетел. Германецът познава отлично обстановката в Ред Бул, след като бе част от семейството на австрийците до 2014 г.

„Може би нещата не са се случили за него по начина, по който е очаквал, или пък както хората са очаквали“, продължи Фетел. Де Врис беше уволнен по доста брутален начин. Честно казано бях шокиран, когато разбрах за решението на Ред Бул. Това беше наистина брутално.“

Фетел се надява освобождаването от Алфа Таури да не окаже негативно влияние върху кариерата на нидерландеца.

„Срещнах го за първи път през миналата година. Де Врис изглеждаше наистина добър човек и добър пилот. Той спечели шампионата във Формула 2 и други международни шампионати, заради което е доста разпознаваемо име в света на моторните спортове“, каза още Фетел.

„Надявам се, че това няма да навреди на кариерата му. Хората са склонни да правят такива неща. Това не е правилно, тъй като Ник все още е много добър състезател. Може би тези 5-10 състезания не минаха според предавателните очаквания Не знаем защо се получи така. Трябва да съчувствам на факта, че те се отнесоха доста сурово с него. Надявам се, че хората бързо ще забравят за това нещо.“

Същевременно Фетел каза, че се радва да види Рикиардо обратно в F1. Австралиецът се връща на стартовата решетка след като бе освободен от Макларън в края на миналата година

„Много съм щастлив за Даниел. Аз се състезавах с него и го харесвам като човек. Двамата се срещнахме по време на теста на автомобила на Макларън в началото на миналата седмица. Честно казано много се радвам за него“, добави Себастиан Фетел.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sebastian Vettel (@sebastianvettel)