Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Доволен съм от петото място

Фетел: Доволен съм от петото място

61
0

Себастиан Фетел бе доволен от петото си място в Гран при на Сингапур, въпреки че по негови думи и четвъртата позиция е била възможна.

„Като цяло това бе добро състезание за нас, въпреки че колата за сигурност не помогна особено” – казва победителят от Гран при на Италия.

„Това бе трудна надпревара за всички, но важното е, че накрая спечелихме точки. Най-трудното тук бе справянето с жегата, както и концентрацията, тъй като бе много лесно да се подхлъзнеш на някой бордюр.”

„Опитвах се да не правя грешки и същевременно да натискам здраво газта. Това бе едно от най-тежките състезания през сезона, но мисля, че с оглед на всичко, което се случи, се представихме много добре.”

„Може би и четвъртото място бе възможно, ако не бях загубил позицията си от Тимо Глок, когато изпуснах един завой. Но можем да бъде доволни от петото място” – добавя пилотът на Торо Росо.

Съотборникът му, Себастиен Бурде, отново имаше проблемите от квалификацията и така по време на състезанието продължи да се бори с управлението на колата си. Накрая французинът завърши на 12-та позиция.

„Това бе тежко състезание” – казва Бурде. „Когато си бях самостоятелен, балансът ми беше добър, но когато влизах в трафик, предницата ми ставаше много нестабилна… Знам, че тук бе трудно изпреварването, но аз имах проблеми дори със следването на другите коли и не знаех колко мога да натискам.”

„От физическа гледна точка това бе много тежка надпревара – с оглед на продължителността, липсата на въздух, а и дългата последна серия обиколки. Имах доста тежка кола, което пък означаваше, че и гумите ми се износиха към края. Беше дълга нощ.”