Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел няма търпение да работи с двигателя на Мерцедес, Перес: Себ отива...

Фетел няма търпение да работи с двигателя на Мерцедес, Перес: Себ отива в отбор на чисти състезатели

8450
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел започна нова глава в кариерата си, присъединявайки се към екипа на Астън Мартин от сезон 2021. Той призна, че няма търпение да работи с отбора и задвижващата система на Мерцедес. Освен това разказа пред немския уебсайт f1-insider.com, че възнамерява да кръсти новата си кола, каквато традиция има от началото на кариерата си.

„Наистина нямам търпение за началото на новото предизвикателство. Аз съм човек, който предпочита да гледа напред. И разбира се, се вълнувам страшно много какво е усещането да се кара с тази задвижваща система (на Мерцедес – б.р.)“, заяви Фетел

Четирикратният световен шампион допълни още, че вероятно отново ще кръсти колата си. Той по принцип дава имена на автомобилите си. SF1000 от 2020 г. се казваше Лусила, а останалите му Ферари-та от 2015-та до 2019-та бяха Ева, Маргарита, Джина, Лория и Лина. Първият си F1 болид – в Торо Росо през 2008 г. – Себастиан кръсти Джули.

„Вече имам идея“, заяви той по повод новата си кола, която ще бъде представена през февруари. „При всички случаи трябва да е име, което пасва на Астън Мартин.“

Фетел ще се постарае до официалното представяне на колата да посещава фабриката в Силвърстоун възможно най-често. Въпреки многото непознати лица, той е оптимист, че всичко ще се получи.

„Трябва да си отворен за нови неща. Ще се срещна с много нови хора. И не е добре да си мислиш, че единствено твоят подход е правилен“, добави германецът.

Себастиан бе предпочетен от Астън Мартин на мястото на Серхио Перес, който пък бе привлечен в Ред Бул – тима, с който немецът спечели и четирите си титли.

Мексиканецът посочи, че Фетел отива в отбор, където хората са състезатели по душа и сърце

„Според мен Себ взе страхотно решение. Той отива в отбор на чисти състезатели, където определено ще си изкара страхотно. Ще е истинско удоволствие за него и най-важното – ще се позабавлява добре. Освен това не се съмнявам, че ще имат една от най-силните коли, така че определено ще разполага с фантастичен болид“, каза Перес.