Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Италия: Фетел е подписал с Астън Мартин; мексикански спонсори увеличават парите...

В Италия: Фетел е подписал с Астън Мартин; мексикански спонсори увеличават парите за Рейсинг Пойнт, пишат в Германия

4074
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Бъдещето на Себастиан Фетел отново се превърна в основна тема във Формула 1 след противоречиви информации в италиански и немски медии.

Според Гадзета дело Спорт четирикратният световен шампион вече е подписал с екипа на Рейсинг Пойнт, при това за три години

Изданието твърди, че германецът се е договорил за годишна заплата от 15 милиона евро. Освен това щял да стане посланик на марката Астън Мартин. От следващия сезон Рейсинг Пойнт ще е заводски отбор на британския бранд.

Според публикацията привличането на Фетел било планирано за обявяване още миналата седмица. Предварителният разчет обаче се провалил, след като Серхио Перес даде положителен за COVID-19 тест.

Спекулациите относно евентуално присъединяване на Фетел към Астън Мартин се засилиха след миналия уикенд на Силвърстоун. Първо пилотът се поздрави с Лорънс Строл в падока. Ръководен от канадския милиардер консорциум притежава Рейсинг Пойнт. Строл контролира и автомобилния производител Астън Мартин. След Гран при на Великобритания пък Фетел бе засечен да се качва във Ферари-то на шефа на тима от Силвърстоун Отмар Шафнауер. Той потвърди случката по време на медийните изяви днес на английската писта.

„Вярно е. Отивахме до бензиностанцията!“, заяви Себастиан. Той допълни, че не вижда защо заради подобно нещо се вдига шум. „Не виждам къде има новина, но добре“, каза пилотът на Ферари

Близки до Себастиан немски медии обаче публикуваха друга информация. Те твърдят, че присъединяването на Фетел към Рейсинг Пойнт/Астън Мартин може и да не се случи. Причината е че, от Телмекс са увеличили значително спонсорските пари, които дава на отбора. Мексиканската телекомуникационна компания е собственост на семейството на Карлос Слим – той пък е най-големият спонсор на Серхио Перес през кариерата на пилота. След увеличението на средствата Лорънс Строл поиска време да обмисли нещата.

Според непотвърдена информация относно пътуването на Перес до Мексико след Гран при на Унгария Серхио е ходил точно при Карлос Слим, за да търси допълнително средства. Пилотът обясни, че е взел самолета за родината си заради претърпян от майка му инцидент. Впоследствие се заговори, че може това да не е реалната причина. Серхио се опитвал да намери поне 10 милиона долара, за да запази мястото си в Рейсинг Пойнт.