Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Уебър изчистиха взаимоотношенията си

Фетел и Уебър изчистиха взаимоотношенията си

39
0
Ред Бул

Тазгодишният шампионат във Формула 1 приключи и напрежението постепенно отшумява, за което свидетелства и изчистването на отношенията между съотборниците в Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър. Германецът бе категоричен в изявленията си след финала в Абу Даби, че съперничеството им е спомогнало за по-доброто представяне и на двамата, а противоречията им са били преувеличени от медиите.

– Ясно е, че в определени моменти бяхме на различни мнения. Но мисля, че вече всичко е нормално. Когато вървите [със съекипника] на едно и също ниво, определено пътищата се пресичат и опитваш да спечелиш каквото предимство успееш. Това е в реда на нещата, така се бутаме един друг напред. Не винаги е било лесно. Според мен проведеният след края на сезона разговор ни се отрази чудесно – допълни Фетел.

Себастиан твърди, че с Уебър са успели да изразят ясно чувствата си в споменатия диалог.

– Ситуацията обаче никога не е стигала дотам, докъдето хората мислеха – заяви немецът.

Уебър също каза, че 2010 г. не бе никак лесна както за него, така и за съотборника му.

– В края на сезона вече можем да покажем респект един към друг за представянето си, а това е много важно. Поздравления за Себастиан, той наистина заслужава титлата – допълни австралиецът.

Пилотите летяха до базата на Ред Бул и Хангар 7 в Австрия веднага след Гран при на Абу Даби, а вчера вече бяха в централата на отбора в Милтън Кийнс, за да благодарят и на хората във фабриката за работата им. След церемонията всички заедно отпразнуваха рождения ден на шефа на екипа Кристиан Хорнер. Англичанинът получи торта, която Уебър и Фетел се постараха да размажат по цялата му физиономия!