Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Кой ще спечели титлата? Едва ли ще съм аз…

Фетел: Кой ще спечели титлата? Едва ли ще съм аз…

1814
0
Себастиан Фетел
каската на Себастиан Фетел за Гран при на Унгария; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел отказа да даде конкретна прогноза кой ще спечели титлата във Формула 1 през 2021 г. Пилотът на Астън Мартин прояви чувство за хумор в интервю за немския вестник Билд и каза, че няма да е той състезателят, който ще вземе короната тази година.

„Кой ще спечели титлата? Представа нямам. Не искам да заставам на ничия страна. Знам само, че едва ли ще съм аз…“, засмя се Фетел

Той все пак изрази предпочитание, но поради определени причини.

„Ще се радвам ако Макс [Верстапен] спечели титлата, защото това ще означава, че Михаел [Шумахер] ще продължи да е рекордьор със 7. Всички знаят, че Михаел е моят герой и затова бих бил доволен ако Макс успее. Ясно ми е обаче и друго нещо: ако [Люис] Хамилтън се справи и спечели осма корона, то ще заслужава цялото ни уважение.“

Четирикратният световен шампион се нареди осми в петъчните свободни тренировки на пистата Хунгароринг. Съотборникът му Ланс Строл бе десети. След сесиите Себастиан коментира, че ако постигне в квалификацията същото класиране, това ще е добър резултат.

„На това трасе пилотът може да носи разлика ако има пълно доверие на автомобила си. Завоите са един след друг, няма много време за мислене. Ако успеем да влезем в ритъм в последната тренировка, може да се надяваме на добър резултат в квалификацията“, допълни Фетел.

В Унгария немският пилот е със специална каска в подкрепа на LGBTQ+ общността

Двамата с Люис Хамилтън изразиха силна позиция относно ситуацията в страната в това отношение.

„Всеки е свободен да прави каквото иска – това е смисълът. За мен е смущаващо страна, която е в Европейския съюз, да има закони като тези (в Унгария). Мисля, че в миналото сме получили много възможности да си вземем поука. Не мога да разбера защо някой има проблем да разбере, че всички трябва да са свободни да вършат каквото пожелаят, да обичат когото искат. Това е принципът живей и остави другите да живеят. Не ние правим закони, ролята ни не е такава. Но според мен можем да изразим подкрепа за хората, които са засегнати от тях“, заяви Фетел.

Немският пилот демонстрира чисто човешката си страна и в друг случай тези дни

При пристигането си на летището в Будапеща той получил бележка от фен, в която младежът му писал, че ще предложи брак на приятелката си. Запалянкото, който се казва Даниел Корончжи, уточнил къде и кога възнамерява да го стори и поканил Фетел – на централния вход на пистата, където се събират множество хора, надяващи се поне да зърнат любимите си пилоти. В четвъртък привечер Даниел изчакал известно време, макар да не таял особени надежди, че Себастиан ще се появи. В крайна сметка пристъпил към действие, паднал на коляно и попитал приятелката си Вероника дали ще му стане съпруга. Тя тъкмо казала „Да“, когато Фетел пристигнал с електрически скутер и попитал шокираните фенове не е ли била уговорката за 7 и половина. Пилотът връчил на двойката писмо, с което им пожелал щастие и се снимал с тях.