Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Колата не върви по същия начин като в тестовете

Фетел: Колата не върви по същия начин като в тестовете

4087
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел бе едва пети – зад пилотите на Мерцедес и Ред Бул – в следобедната свободна тренировка на пистата Албърт парк в Мелбърн. Времето му бе с 0,873 сек по-слабо от постижението на Люис Хамилтън. Немският пилот обаче не бе обезкуражен от този резултат.

„Може би не бяхме толкова бързи, колкото ни се искаше, но бе само петък, така че няма значение. Денят бе сложен за нас, както вероятно и за всички останали”, заяви Фетел

„Ние не сме там, където искаме, но не толкова като време за обиколка, колкото като усещане в колата и управление. Така и не постигнахме ритъм, който е особено важен тук. Надявам се утре да е по-добър ден. Ако си върнем увереността, то тогава можем да подобрим и времената. Колата не върви по същия начин като в тестовете. Не върши точно това, което искам. Затова и ми липсва увереност. Но мисля, че в настоящия момент се опитваме да разберем случилото се в сесията, какво се е променило и така нататък. Не мисля, че тренировката бе ужасна.”

Себастиан бе категоричен също така, че не е изненадан от темпото на Мерцедес.

„Какви бяха онези глупости, че не са във форма? Честно казано, не ги разбирах тези приказки. Затова и не съм изненадан.”

Новият съотборник на Себастиан Шарл Льоклер вървеше стабилно почти до края на сесиите

Малко преди карирания флаг на втората той се завъртя, но не се удари и прибра автомобила в бокса.

„Няма щети, не беше нещо особено. Във втората тренировка вятърът се усили и като че ли имахме повече грижи. Няма паника. Ще се постараем да открием какво не е наред. Вече имаме някои идеи и се надяваме да подобрим ситуацията за утре”, заяви Льоклер.