Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Марк не заслужаваше победата

Фетел: Марк не заслужаваше победата

93
0
Себастиан Фетел

Същинска лудница цареше в Ред Бул днес в момента, когато дойде време за брифинга на Себастиан Фетел. Не игла – троха да хвърлеше човек, щеше да падне върху нечия глава, телевизионна камера или фотоапарат. Интересът бе огромен, защото всички искаха да чуят какво ще каже трикратният световен шампион относно случилото се в Гран при на Малайзия. А световният шампион защити решението си да атакува и изпревари Марк Уебър в надпреварата на пистата Сепанг. Фетел бе категоричен, че Марк не е заслужавал победата, защото е бил по-бавен от него.

Германецът бе откровен, че е видял възможност да спечели и го е направил, защото е бил по-бързия пилот. Той се извинил на тима си, защото е направил действие срещу интересите на екипа, но не изпитва никаква вина към Марк.

Всъщност той никога не ми е помагал – заяви Фетел. – Екипът – да, но са ни давани едни и същи възможности и на двамата. Уважавам Марк като пилот, но в миналото, и то при повече от един случай, той е можел да ми помогне, а не го е правил.

Запитан дали постъпката му от Сепанг не е отмъщение спрямо австралиеца за подобни ситуации, той каза:

– Вероятно може да се каже така, индиректно.

На въпроса дали би повторил действията си от Малайзия пък заяви:

– Не съм сигурен дали мога да дам отговор, тъй като в конкретния момент нещата може да са различни, но вероятно бих сторил същото.

Себастиан обясни също така, че е чул инструкцията по радиото, но не я разбрал правилно:

– Затова се извиних. Ако бях разбрал, ако бях помислил какво означава да оставя Марк пръв, вероятно щях да сторя същото, защото Марк не го заслужава. След това говорих (с екипа) и се извиних. Санкция, наказание, какво очаквате да се случи? Справихме се вътре в тима. Извиних се на отбора възможно най-бързо, на всички, не само на хората на пистата. Намерението ми не е било да подривам авторитета на шефа на тима (Кристиан Хорнер). Той е началникът, той контролира всички служители и води екипа – допълни Фетел.

Последните коментари на трикратния световен шампион доведоха до засилване на спекулациите в падока кой ще кара в Ред Бул през 2014 г. Марк Уебър бе категоричен от своя страна, че няма никакво намерение да се оттегля от Формула 1 тази година, а за бъдещето си ще мисли по-късно през сезона. Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц заяви по-рано, че австралиецът определено ще е кандидат за кокпит и догодина, както и че единствено от самия пилот зависи дали ще си тръгне от спорта.

Фетел пък има договор с тима от Милтън Кийнс, но от няколко години в определен момент за него се подновява един и същи слух – че ще отиде във Ферари.