Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Монако е уникално място и всичко може да се случи

Фетел: Монако е уникално място и всичко може да се случи

1308
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел изрази надежда, че на трасето по улиците на Монте Карло са възможни различни сценарии. И Ферари може да има по-добър шанс в сравнение с предишните 5 състезания този сезон.

В претъпкания моторхоум на Ферари, където след неговия брифинг започна коктейл с италиански вина и сирена, германецът обясни, че в Скудерията категорично си дават сметка, особено след Барселона, че изостават от Мерцедес поради комплексни причини.

Фетел постави акцент обаче върху работата с гумите, които „съперниците използват очевидно по-добре”. Себ бе категоричен, че тази година по-тънките гуми на Пирели са много различни, с по-тесен работен прозорец. И много по-трудно е те да работят добре при Ферари.

От италианската компания многократно отрекоха подобни твърдения да има сериозни разлики в гумите. Досега само от Хаас ясно бяха изразили подобна позиция.

„Има случаи, в които просто веднага усещаш, че колата не е добра, че не е балансирана. И такива, в които всичко е наред, както беше в Барселона. Но просто не сме бързи“, обясни още четирикратният световен шампион.

Той не се задълбочи в темата дали концепцията може да не е добра. Фетел бе категоричен, че е въпреки всичко е рано сезонът да бъде отписван. И че усиленият труд на всички във Ферари трябва да се отплати. А екипът продължава да работи здраво, за да поправи пропуските си.

„Когато имате проблем в бавните завои, е много по-голяма вероятността да допуснете още грешки и да губите време, защото в бързите завои някак може да компенсирате“, обясни още Фетел причините за голямото изоставане на Ферари специално в Барселона.

Той отново подчерта, че то не означава непременно загуба и в Монако, където трасето е уникално и различно от всяко друго.

Себастиан дълго говори и за Ники Лауда. С него, както се изрази, той е „имал привилегията да е близък”, да говори по телефона. Двамата са обсъждали и са се шегували за страшно много неща.

Фетел разказа как е говорил с Лауда за Ферари. За това какво е да си пилот в Скудерията и за това как се е възхищавал от австриеца като пилот и човек, с изключителна прямота и директен изказ, който не се е харесвал на всеки.