Начало Избрани Фетел: Можех да се боря за петото място в Баку

Фетел: Можех да се боря за петото място в Баку

1144
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел постигна най-добрия личен резултат за сезон 2022 в Баку. Пилотът на Астън Мартин завърши шеста позиция. Въпреки това той смята, че е можел да се пребори с Пиер Гасли за петото място, ако не бе допуснал грешка в началния етап на надпреварата.

Фетел се класира в топ 10 за второ поредно състезание. Това постижение показа напредъка на Астън Мартиб след въвеждането на значителния пакет с актуализации в Испания.

Четирикатният световен шампион смени своите гуми по време на виртуалната кола за сигурност. Това го прати на десета позиция зад Естебан Окон. Фетел се опита да изпревари пилота на Алпин, но спря прекалено късно. След това се втурна по аварийния път на трети завой в Баку.

Въпреки бързия обрат, германецът загуби само две позиции и си проправи път до шестото място в крайното подреждане. Пред него финишираха само състезателите на Ред Бул, Мерцедес и Пиер Гасли (Алфа Таури).

„Шестото място в Баку бе много добро. Наистина сме доволни от този резултат, каза Фетел.

Направихме невероятен питстоп, при който се справихме с Люис и Мерцедес. След това помислих, че вече бях изпреварил Естебан. След това малко закъснях, защото бях сигурен, че той ще се бори за тази позиция. В крайна сметка пропуснах точката за спиране, поех в аварийната лента и загубих време.“

„Можех да се боря за петото място в Баку. Въпреки това смятам, че това бе наистина добър резултат.“

Фетел вярваотборът на Астън Мартин е постигнал по-добро разбиране на своя автомобил AMR22 след въвеждането на модернизациите от Барселона. Това е позволило на него и Строл се доближат до неговия лимит на представяне.

„Сега преследваме границите на този автомобил малко повече Изглежда, че това се отплаща добре. От друга страна, трябва да бъдем и реалисти“, каза Фетел.

Мисля, че през този уикенд бяхме малко по-силни от Алфа Ромео. Също така успяхме да се справим с двете коли на Алпин и една на Алфа Таури. Това ни постави в различна ситуация.“

„Като цяло сме много доволни от уикенда в Азербайджан. Резултатът е много окуражаващ за всички, които работят в базата в Силвърстоун.“

Съотборникът на Фетел Ланс Строл отпадна от Гран при на Азербайджан след като огромни вибрации принудиха канадеца да се прибере в гаража на Астън Мартин.

Инженерите видяха, че автомобилът има огромни проблеми с вибрациите. Поради това ме помолиха да закарам колата в бокса“, обясни канадецът.

Все още не сме съвсем сигурни какъв е бил проблемът. Тази седмица ще трябва да извършим някои дейности. Искаме да намерим причината за проблема и да я отстраним възможно най-бързо.“