Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело след първата свободна тренировка в Сингапур

Фетел начело след първата свободна тренировка в Сингапур

43
0
Гийом Роклен,Себастиян Фетел,Хейки

Първата свободна тренировка започна на мокро заради превалелия по-рано през деня дъжд. Въпреки това температурите на асфалта и въздуха бяха около 28 градуса с доста висока влажност и очаквания за нов дъжд в края на първия час и половина.

Именно заради това пилотите направиха своите първи обиколки за проверка на техниката с гуми интермедия. Едва 35 минути след началото на тази първа сесия сликовете започнаха да дават по-добри резултати и екипите можеха да започнат със същинската си работа.

А тя бе много защото голяма част от отборите пристигнаха с нови пакети за уикенда в Сингапур. Градското трасе се различава коренно от това на Монца, където се проведе последното състезание и именно заради това конфигурациите на колите бяха съвсем различни. Освен Ферари с масивни промени пристигнаха отборите на Мерцедес и Испания Рейсинг, а при останалите също имаше доста нови елементи. Изпитанията на гумите в тази сесия бяха съсредоточени върху меката смес.

Себастиян Фетел успя да спечели сесията с 0,05 сек пред Люис Хамилтън, като болидът на Ред Бул потвърди своята сила на подобен тип трасета. Хамилтън пък изглежда продължава да се намира в чудесна форма. Двамата успяха да постигнат времена, които бяха почти непостижими за останалите. Времето на победителя бе 1:50,566 сек, като това на третия Дженсън Бътън, съотборник на Хамилтън в Макларън бе с 0,9 сек по-слабо.

Водачът в класирането при пилотите, Фернандо Алонсо с Ферари се класира четвърти изоставайки почти със секунда от най-доброто време. В топ десет попаднаха още Пастор Малдонадо (Уилямс), Марк Уебър (Ред Бул), съотборниците във Форс Индия, Нико Хюлкенберг и Пол ди Реста, Даниел Рикиардо (Торо Росо) и Серхио Перес (Заубер).

Съсредоточени в изпитването на новите си части Михаел Шумахер и Нико Розберг от Мерцедес определено не гонеха топ времена и завършиха съответно на 14-о и 18-о място. Подобно бе положението и при екипа на Лотус, където Райконен и Грожан завършиха 12-и и 15-и.