Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз през втория ден на Каталуния

Фетел най-бърз през втория ден на Каталуния

78
0
Люис Хамилтън

Себастиан Фетел (Ред Бул) остана най-бърз до края на втория ден тестове на пистата Каталуния. Световният шампион във Формула 1 за 2010 г. демонстрира за пореден път страхотно темпо с RB7 както в кратка, така и в дълга серия от обиколки. Най-доброто му постижение бе дадено преди обяд, а втората част на изпитанията бе посветена на състезателна симулация.

Втори, на малко над половин секунда от Фетел, се нареди Себастиен Буеми. Скоростта и издръжливостта на Торо Росо бяха отбелязвани многократно и в предишните серии изпитания, като малкият отбор от Фаенца е смятан за една от възможните изненади на сезон 2011 г. Швейцарецът обаче предизвика едно от петте спирания на сесията днес, но екипът бързо се справи.

Останалите червени флагове бяха заради Пастор Малдонадо, Пол ди Реста, Жером ДАмброзио и Виталий Петров. В Уилямс загубиха по-голямата част от тренировката заради електрически проблем с KERS, наложил демонтирането на системата. Шотландският дебютант от Форс Индия пък спря на трасето след грижи с налягането на горивото.

Люис Хамилтън излезе на писта сравнително по-късно следобед, тъй като в Макларън доста време се бореха с повреда в изпускателната система. Представянето на МР4-26 за пореден път бе една от основните теми в падока и медия центъра на Каталуния, тъй като проблемите с новата кола явно все още не са решени. Англичанинът все пак даде 4-то време, което обаче е малка утеха за тима, който пропуска утрешния ден – вероятно в очакване на нови части от фабриката си. Люис направи по-малко от 60 тура, докато дори Лотус успяха да навъртят стотина.

Малко по-добра бе ситуацията при Мерцедес. Хората на Рос Браун ще въвеждат постепенно новите решения в MGP W02, като днес най-видимите промени бяха в изпускателната система и наличието на някои нови аерокомпоненти. Нико Розберг направи около 100 тура, като не гонеше постижение за обиколка и бе по-назад в подреждането.

Изпитанията – последните преди първия старт за сезона в Австралия – вече са посветени на симулации на надпревари, като единствено Хамилтън, Малдонадо и ДАмброзио не успяха да направяттакива в днешния ден.

 

Времената от втория ден на Каталуния:

1.Себастиан ФетелРед Бул1:21.865
2.Себастиен БуемиТоро Росо1:22.396
3.Виталий ПетровРено1:22.670
4.Люис ХамилтънМакларън1:22.888
5.Фелипе МасаФерари1:23.324
6.Пол ди РестаФорс Индия1:24.334
7.Камуи КобаяшиЗаубер1:24.436
8.Нико РозбергМерцедес1:25.807
9.Ярно ТрулиЛотус1:26.090
10.Пастор МалдонадоУилямс1:26.989
11.Жером ДАмброзиоВърджин1:28.982