Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз във втората сесия по улиците на Сингапур

Фетел най-бърз във втората сесия по улиците на Сингапур

43
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел с Ред Бул записа най-добро време във втората тренировка за Гран при на Сингапур, 14-ти кръг от Формула 1 тази година. Втори на малко повече от 0,201 сек от него остана Фернандо Алонсо (Ферари). Трето време на 0,5 сек записа Люис Хамилтън (Макларън). Той изпревари Фелипе Маса (Ферари) и Марк Уебър с втория Ред Бул.

Всички топвремена бяха постигнати с най-меките гуми на Пирели този сезон суперсофт, чифт от които всички пилоти използваха във втората половина на 90-минутната сесия.

Преди това направиха по две къси серии с втория си комплект софт за деня. И с тях Фетел бе най-бърз, като при това повишаваше скоростта си с почти всеки направен тур. Той направи две излизания от по 8 бързи обиколки преди да сложи суперсофт и в серия от 5 бързи обиколки да запише най-добрия резултат – 1:46.347 мин. Топтурът на германеца при това не бе първи след излизането му от бокса.

Алонсо имаше близка програма със софт – една серия от 14 тура, разделена от спиране в бокса. После бе бърз със суперсофт също като Фетел в серия от 3 бързи тура и общо 5 за серията. Съотборникът му Маса сложи меките гуми по-рано и направи с тях много по-дълга серия веднага, докато Алонсо и другите се прибраха, заредиха колите с гориво и в последните 20 минути измериха износването и поведението на колата с промяната на температурите.

Уебър отново не можа да намери скорост близка да тази на Фетел в късата си серия от обиколки с най-меките гуми и остана дори зад Маса.

В бокса на Макларън пък имаше напрежение през първите 30 минути, защото бе открит проблем с настройката на педалите на Хамилтън и той закъсня с излизането си спрямо съперниците. Направи обаче серия от 7 тура с по-твърдите гуми, добави още 2 и сложи суперсофт, като с тях обаче влезе в трафик, след това допусна грешка, но в трети по ред бърз тур записа третото време за деня. Той избра твърдо задното крило с новата система DRS без пилон под основата на крилото.

Съотборникът му Дженсън Бътън се върна още сутринта към крилото от преди Спа, с подпора и по-фина скоба за отваряне на системата. Той обаче нямаше шанс днес: изпусна влизането в шикана 14, натисна силно спирачките и колата блокира, с което за него тренировката свърши след само 9 обиколки с твърди гуми. Маршал го върна в бокса, без да има право да продължи.

Шесто време записа Михаел Шумахер с Мерцедес, направил добри серии и на тази писта, която е коренно различна от тези в Белгия и Италия, където Мерцедес се представи добре.